Skru op for musikken og læs mere om de medvirkende i Atlantis.

 

Stig Rossen

Jabbadoor

Stig Rossen er uddannet skuespiller fra Guildhall School of Music and Drama i 1990, men det var allerede i 1988, han sprang ind i danskernes bevidsthed med Grandprix-hittet Vi danser rock og rul. Karrieren har budt på utallige hovedroller i musicals og stort anlagte koncerter rundt om i verden. Her kan nævnes rollen som Jean Valjean i Les Misérables, som Stig har spillet mere end 1500 gange i 10 lande, Pozzo i Mens vi venter på Godot og senest Anatoly i hit-musicalen Chess. Stig Rossen har udgivet 21 cd’er. Han har desuden lagt stemme til flere Disney-film, heriblandt Mulan, Lilo & Stich, Narnia og Big Hero 6. Stig Rossen har også indspillet de danske versioner af Phil Collins’ sange til Tarzan og Bjørnebrødre. På film og tv har han medvirket i Rejseholdet, optaget tv-koncerter til transmission både i USA og Canada samt haft gæsteroller i de danske sitcoms Klovn og Sjit Happens. I 2013 kunne Stig Rossen fejre sit 25-års jubilæum som sanger. Blandt hans forestillinger i Danmark kan nævnes: Tordenskiold, Flagermusen, Les Misérables, Jesus Christ Superstar, Copacabana, Sweeney Todd, Mens vi venter på Godot, Fregatten Jylland, Four Jacks og 3 opsætninger af Chess.

Kaya Brüel

Miranda

Kaya Brüel er ud af en musikalsk familie og debuterede selv i en alder af bare 19 år med sit første soloalbum, KAYA. Siden er det blevet til 10 album udgivelser, et hav af indspilninger og koncerter i en bred vifte af genre fra pop til børnemusik og Jazz. Hun har medvirket i film og tv-udsendelser, som Borgen, Lykke, Forsvar, De Udvalgte og Familien Gregersen m.fl. Herudover er hun vært på programmet Morgensang på DR1 og P2. Hun har lagt stemme til tegnefilm, f.eks. Askepot og Ræven Rita i Jungledyret Hugo. Som skuespiller på scenen har hun medvirket i bl.a. Hair, Woyzeck, Maria de Buenos Aires, Matador, Den eneste Ene, Pigen Med Paraplyerne, Dirch, Vildheks, Pelle Erobreren og Divaer i Glas i Tivoli. Hun har desuden optrådt som en del af comedygruppen City Singler. I 2021 kan Kaya fejre sit 30-års jubilæum som professionel sanger og skuespiller. 

Kim Hammelsvang

Zan-Zan

Uddannet fra skuespillerskolen ved Odense Teater 2006. Har på Det Ny Teater medvirket i bl.a. Phantom of the Opera, Les Misérables, Wicked, Book of Mormon, Jekyll and Hyde, Mary Poppins, Sound of Music og senest som Aznavour i Piaf & Aznavour og som Professor Abronsius i  Dance of the Vampires. På Folketeatret som Pilatus i Jesus Christ Superstar og som Loke i Valhalla og på Østre Gasværk i Skammerens Datter 1 & 2 samt i Jordens Søjler. Har på DR1 bl.a. spillet Herman Bang i Øgendahl og de store forfattere samt medvirket i Forbrydelsen. Han har desuden lagt stemme til mange tegne- og spillefilm senest som Jafar i Aladdin. Medvirket i revyer og kabareter. Nomineret til Årets Dirch 2014 og kåret som Årets mandlige revykunstner ved Revygalla 2016

JOHANNE MILLAND

Adalena

Johanne Milland er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole, Musical i Fredericia 2019. Hun har efterfølgende medvirket i professionelle opsætninger som Spillemand På En Tagryg (understudy Chava) og Den Skaldede Frisør (ensemble-swing og understudy Tilde og Alexandra). Stiftede for første gang bekendtskab med rollen som Adalena i Atlantis på amatørscenen i Nislevgård i 2012 og kan slet ikke vente med at spille rollen igen. Johanne medvirker i Anna Emma Haudals nye spillefilm Venuseffekten, hvor hun har hovedrollen som den unge Liv - biografpremiere 25. december 2021. I foråret 2021 er Johanne aktuel som Heather i musicalen American Idiot på Østre Gasværk Teater.

 

Jakob Zethner 

Atlas 

Jakob Zethner er uddannet pianist og sanger i Ungarn ved Franz Liszt Akademiet, i Danmark ved Det Jyske Musikkonservatorium og i England på The National Opera Studio. Siden sin debut ved Aldeburgh Festivalen i England i 1996 har han optrådt på operascener i England, Danmark, Tyskland, Norge, Sverige, Italien og Frankrig – blandt andet på Teatro Regio Torino, Det Kongelige Teater, Den Norske Opera og Opera de Versailles. Han har haft en lang række solistroller, heriblandt i operaerne La Boheme, Tryllefløjten, La Traviata, Salome, Falstaff, Barberen i Sevilla, Ringen og senest i operaversionen af Susanne Biers filmhit, Brødre, på Den Jyske Opera. Jakob Zethner har også medvirket i flere musicals, heriblandt som Molokov i Mikkel Rønnows anmelderroste Chess i Tivoli samt i Aspects of Love på Aarhus Teater. Han er aktiv koncertsanger i Danmark så vel som internationalt og har optrådt med DR Symfoniorkesteret, RAI Orchestra, Malmö Symfoniorkester, Birgminham Symphony Orchestra, Det Norske Kammerkor og det Hollandske Radioorkester på Concertgebouw i Amsterdam. Jakob Zethner har modtaget Wilhelm Hansen Legatet, Erna Hamilton Legatet og Einar Hansens Musikpris.   

Jonas Rasmussen

Koptos

Jonas blev landskendt, da han under kunsternavnet Rasmussen vandt Dansk Melodi Grand Prix 2018 med sangen Higher Ground. Den sejr, den sang og den efterfølgende 9. plads ved Eurovision Song Contest i Lissabon har resulteret i, at han sidenhen har kunnet turnere i Danmark og udlandet som soloartist. Han har siden 2012 desuden været en fast del af sangerholdet hos arrangøren MusicalDanmark, der har turneret landets teatre og musikhuse tyndt med teater- og hyldestkoncerter som bl.a. Fra Waterloo til Duvemåla – en hyldest til ABBA, John & Joel, Band on the Run, Let It Rock – en hyldest til The Beatles, og In the Air Tonight – en hyldest til Phil Collins. Af TV-optrædener kan bl.a. nævnes to sæsoner af sangprogrammet All Together Now på Kanal 5, hvor Jonas har været en del af dommerpanelet.

Thomas Høj Falkenberg

Silvan

Thomas blev uddannet fra Det Danske Musicalakademi i 2005. Samme år fik han sin hovedrolle-debut som Silvan i netop musicalen Atlantis. Han har medvirket i forestillinger på bl.a. Østre Gasværk Teater, Nørrebros Teater, Aarhus Teater og Odense Teater. Det er blevet til hovedroller i musicals som Les Misérables, Chess, Jesus Christ Superstar, Miss Saigon og den danske Jordens Søjler. Som koncert-solist har han bl.a. medvirket på de anmelderroste I Love Musicals koncerter, hvor Mikkel Rønnows orkester leverede musikken. Han har endvidere medvirket i den Reumert vindende Sommer i Tyrol på Nørrebros Teater. 

Pernille Petersson

Salene

I 1993 headhuntede Morten Grundwald Pernille fra en amatør opsætning af Atlantis på Bellevue Teatret. Det førte til hendes professionelle debut i 1994 med Morten Grunwald som instruktør i opsætningen af Atlantis på Østre Gasværk Teater. Her spillede hun den kvindelige hovedrolle som Prinsesse Adalena. Sidenhen har hun bl.a. medvirket i Miss Saigon (Kim), den Reumertvindende cabaret Lulu - sometimes in dreams, Gasolin, Den Eneste Ene (Mulle), Full Monthy, Robin Hood, Mamma Mia!, Chess (Svetlana) Jordens Søjler, Den Evige Ild (Dronning Elizabeth 1.) Pernille har også lavet revy bl.a. i Rottefælden og laver koncerter i alle afskygninger. I fire sommersæsoner har hun arbejdet som skuespiller i Korsbæk på Bakken, hvor hun bl.a. spiller Maude. I 2018 udgav hun Ep’en I ved hvem I er. Pernille er uddannet sanger og sangcoach i 2005.

Annalouise Gomard

Livilla

Annalouise Gomard har spillet hovedrollen Esaura i Fredericia Teaters forestilling af samme navn og alternerede som Bagerens kone i Stephen Sondheim’s Into The Woods i Glassalen, Tivoli. Annalouise har udover teaterkoncerter og revy medvirket i danske og europæiske tv-reklamer og serier, senest i tv-serien 31 med Julie og Jesper. Annalouise har sideløbende arbejdet som instruktør, både indenfor friluftteater og med unge talenter. Hun fejrede sit 10-års jubilæum som instruktør på Atlantis’ 25-års jubilæumskoncert på Bellevue Teater i 2018. Annalouise er uddannet ved Det Danske Musicalakademi i Fredericia. 

Ensemble
Kvinder

Astrid Højgaard

Ensemble / understudy Miranda

Astrid er uddannet fra Det danske Musicalakademi i 2008. Hun har sidenhen medvirket i både større og mindre roller i en lang række musicals som bl.a. Jordens Søjler, The Producers, Evita, Jekyll and Hyde, Love Never Dies, Esaura, Lizzie, Zorro, Djævelens Lærling, Ghost, Into the Woods, Prinsen af Egypten, Sanne og Mamma Mia! både i det originale danske cast samt i den seneste danske opsætning i 2020. Derudover har hun været solist i adskillige teaterkoncerter og andre koncerter som Ledreborg Slotskoncert med DR´s symfoniorkster samt forsanger i festbands. Astrid medvirker på cast-albums for Esaura, Lizzie, Djævelsens Lærling og I am Johnny Cash. Desuden underviser Astrid i sang og tale og er uddannet Stemmecoach ved Klaus Møller Voice Coach Academy.  

Emilie Groth Christensen

Ensemble / understudy Livilla 

Emilie er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole Musicalakademiet i Fredericia i 2021 og fejrer således sin professionelle debut på den danske musicalscene i Atlantis. I julen 2020 medvirkede hun som en del af sin uddannelse i en ny juleklassiker og musikforestilling for hele familien nemlig Snefald på Aalborg Teater. I begyndelsen som ensemble og understudy på hovedrollen Selma, en rolle hun efterfølgende overtog i den resterende del af spilleperioden. Emilie har yderligere medvirket i ensemblet i Opera Hedelands opsætning af Puccinis klassiske kærlighedsopera La Bohème i 2017. Emilie har flere strenge at spille på. Hun arbejder således som selvstændig sangskriver og har senest produceret og skrevet sin egen forestilling, Drømmenes Kvinde, som afslutning på sin kunstneriske bachelor.

Katrine Schmidt Nørgaard

Ensemble / understudy Adalena

Katrine Schmidt Nørgaard er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole Musicalakademiet i Fredericia i 2016. Som scenetjeneste medvirkede hun i Fredericia Teaters opsætning af Bleeding Love samt Tivolis og Langkjær Entertainment's opsætning af Hairspray. Katrine debuterede med forestillingen Dirch i glassalen i Tivoli, og har siden medvirket i Spamalot, Chess, Seebach, Kærlighed ved Første Hik, en række jubilæumskoncerter med Stig Rossen på Koldinghus, Leonora Christina på Odense Teater, Evita hos MCH Herning Kongrescenter, Klokkeren fra Notre Dame på Det Kongelige Teater og Fredericia Teater, Vild med Dans på Østre Gasværk Teater, og The Sound Of Music i hovedrollen som Maria på Jysk Musikteater i Silkeborg. Til November og December er Katrine årets gæstesolist på Stig Rossens julekoncertturné. I efteråret 2022 kan Katrine igen opleves hos Jysk Musikteater i Silkeborg som hovedrollen Eliza Doolittle i My Fair Lady.

Kirstine Emilie
Moses-Jacobsen

Ensemble / swing

Kirstine Emilie Moses-Jacobsen blev uddannet i 2018 fra Den Danske Scenekunstskole, Musicalakademiet Fredericia. Hun har medvirket i Klokkeren fra Notre Dame på Fredericia Teater i 2016 som led i uddannelsen. Ydermere har hun spillet Morticia i The Addams Family i sin afgangsforestilling på Fredericia Teater 2018. Hun fik sin debut i rollen som Rosalia i West Side Story på Aarhus Teater og efterfølgende med genopsætning på Aalborg Teater i 2018. 

Maria Overgaard Vinther

Ensemble
Studerende fra Den Danske Scenekunstskole (Scenetjeneste).

Mille Lambert

Ensemble
Studerende fra Den Danske Scenekunstskole (Scenetjeneste).

Nynne Holmen

Ensemble / understudy Salene

Nynne er uddannet på Guildford School of Acting i London og er først for nylig flyttet tilbage til Danmark efter at have arbejdet i England i mange år. I London har Nynne bl.a. medvirket i Desperately Seeking Susan, Return to the Forbidden Planet, Little By Little, Anything Goes, Bad Girls, Memory of Water, Lend Me a Tenor, A Funny Thing Happened on the Way to the Forum, Can’t Buy Me Love, Wizard of Oz, Over the Rainbow, The Roy Orbison Story, Young Dick Barton, Jane Eyre and Jesus Christ Superstar. Derudover har hun optrådt i film og på tv bl.a Autopsy - The OJ Simpson Case og Nicotine Nightmares.  I Danmark har Nynne været med i Sweeney Todd, Chess, Grease og Mamma Mia!  

Ensemble
Herrer

Anders Gjesing 

Ensemble / understudy Jabbadoor

Autodidakt sanger og skuespiller. Anders fik sin professionelle debut i Skammerens Datter på Østre Gasværk Teater i 2012. Siden har han medvirket i bl.a. Skammerens Datter 2 og Jordens Søjler på Østre Gasværk, The Producers, Sunset Boulevard og Miss Saigon på Nørregade Teatret, Chess i Tivoli, Djævelens Lærling, Den Evige Ild på Bellevue Teatret, Sanne og senest Midt Om Natten. Af bærende roller kan nævnes: Khashoggi i We Will Rock You i Royal Arena, St. Jimmy i American Idiot i Den Grå Hal og Pasha/Strelnikov i Doktor Zhivago på Nørregade Teatret.

Cristopher Rørmose

Ensemble
Studerende fra Den Danske Scenekunstskole (Scenetjeneste).

Emil Asbjørn Madsen 

Ensemble / understudy Koptos

Uddannet fra DDSKS Musicalakademiet Fredericia i 2020 og Syddansk Musikkonservatorium 2017. Emil har tidligere medvirket som korsanger i Sønderjyllands Symfoniorkester Spiller Prince*, været forsanger i Michael Jackson tribute-bandet Neverland og har udgivet en EP med selvskrevne numre under navnet A Flat Bear. Senest har Emil medvirket i Fredericia Teaters opsætning af Klokkeren fra Notre Dame som ensemble og cover Phoebus. Emil spiller desuden trommer, percussion, klassisk slagtøj og klaver, har rappet i et funkband og været sangsolist for adskillige kor og orkestre i hans hjemstavn omkring Esbjerg. 

Kenny Duerlund 

Ensemble

Kenny Duerlund er autodidakt professionel skuespiller og sanger, der er bedst kendt for sin medvirken i Dansk Melodi Grand Prix 2020, med sangen ”Forget It All” og for sin hovedrolle som fortælleren Ché, i musicalen Evita i Herning Kongres Center, med Annette Heick i titelrollen. I 2018 var han solist i musicalshowet Koldinghus Live, der markerede 750-års jubilæum for Koldinghus Slot og 30-års jubilæum for Stig Rossen. Udover musicals arbejder Kenny også indenfor film og TV, han kan bl.a. skrive Retfærdighedens Ryttere, Madklubben, genindspilningen af Busters Verden, samt TV-serien Limboland på cv'et. I 2021 kan han i øvrigt opleves som Dick i 9 to 5 i Herning Kongres Center.

Morten Lindemann Olsen 

Ensemble / understudy Zan-Zan

Uddannet fra Den Danske Scenekunstskole, Musicalakademiet i Fredericia, 2012. Han har medvirket iTarzan, The Drowsy Chaperone og Cabaret på Fredericia Teater, Rocky Horror Show på Aarhus Teater og Odense Teater, Elf i Tivoli, Frøken Nitouche på Folketeatret, De Tre Musketerer på Odense Teater og som Rum Tum Tugger i Cats i Herning Kongrescenter. På tv har Morten Lindemann Olsen medvirket i serierne Broen 3 og Haabet. Stiftede i 2015 produktionsselskabet, Filter Film, med Arne Kristoffer. Har produceret sin første spillefilm Tusinde Timer, som udkommer i 2020.  

Rasmus Faartoft

Ensemble

Rasmus er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole, Musicalakademiet Fredericia, 2015 og medvirkede i Young Frankenstein på Fredericia Teater og Billy Elliot på Det Ny Teater, som en del af sin uddannelse. Han har siden medvirket i blandt andet Fredericia Teaters musicals Shu-Bi-Dua, Klokkeren fra Notre Dame og Seebach. Rasmus Faartoft har desuden medvirket i Spamalot i Tivolis Koncertsal, (B)Romance med Musical Danmark og senest Mød mig på Cassiopeia og Skatteøen begge på Folketeatret. Rasmus Faartoft deltog i Dansk Melodi Grand Prix 2019 som solist med sangen Hold My Breath.

René Wormark 

Ensemble / understudy Silvan 

René er uddannet som skuespiller i 2012 i København og har i de seneste år medvirket i familieforestillingen Ronja Røverdatter samt i musicals som Into the Woods i Glassalen i Tivoli, American Idiot i Den Grå Hal på Christiania samt Ghost, alle for Heltemus Productions. René Wormark har i Tivoli spillet Frej i ABBA- musicalen Mamma Mia! samt Peter i Kærlighed ved første hik. I 2020 medvirker René Wormark i The Bodyguard. René er dubber og speaker hos STC Dubbing og er desuden medstifter af CISPA - Copenhagen International School of Performing Arts.  

Søren Bech-Madsen 

Ensemble / understudy Atlas

Uddannet fra Det Danske Musical Akademi i 2003. Debuterede i Stig Rossen & Mikkel Rønnows internationale opsætning af Les Misérables. På Fredericia Teater har Søren Bech-Madsen spillet Fader Dupin og alternerende Frollo i Klokkeren fra Notre Dame, Snipes og alternerende Professor Porter i Tarzan, Hotep i Prinsen af Egypten, Paul Jansen i Legendale og Joseph Devantier i Esaura. Desuden har han spillet Kardinal De Guise i Den Evige Ild på Bellevue Teater, Zoltan Kaparthy i My Fair Lady på Aarhus Teater og  alternerende Fuchs i Leonora Christina på Odense Teater. Andre roller tæller Baron Thunder-Ten-Trunckh i Candide på Den Fynske Opera, den falske julemand i Elf i Tivoli og Zan-Zan i Atlantis på Nyborg Vold. Som dubber har Søren Bech-Madsen bl.a. lagt stemme til Krushauer i De Utrolige 2 og Lurch i Familien Addams. Søren har stor erfaring som koncertsolist og er en passioneret podcaster. 

Ulrik Aabye-Hansen

Ensemble / swing

Med en baggrund i drengekor kom Ulrik tidligt i gang allerede som 9-årig. Det ledte videre til en masse amatørteater, en privat skuespiller- og sanguddannelse og en professionel musicaldebut med netop Atlantis i 1997 på Falconerteatret. Siden har Ulrik medvirket i forestillinger som Miss Saigon, Jesus Christ Superstar, Skammerens Datter 1 & 2 og Jordens Søjler på Østre Gasværk Teater, danset med i to udgaver af Grease og tre forskellige opsætninger af My Fair Lady. Af større roller har han spillet alternerende Kong Triton i Den Lille Havfrue, Marius i Les Misérables, Kenickie i Grease og Tom Collins i Rent. 

Atlantis præsenteres i samarbejde mellem TIVOLI & MIKKEL RØNNOW.
Dialog og sangtekster THOMAS HØG & SUNE SVANEKIER. Musik: PETER SPIES

Iscenesættelse THOMAS AGERHOLM. Scenografi og kostumer PHILIP WITCOMB.
Dirigent MIKKEL RØNNOW. Koreografi KIM ACE NIELSEN. 
Lysdesign TIM MITCHELL. Lyddesign MALTE OSCAR. Orkestrering JESPER RIIS & WOLFGANG KÄFER.
Musical Selskabets partner TOCA RECORDS. Teaterforlag NORDISKA.

 

Tre mand med en drøm om Atlantis

Peter Spies, Thomas Høg og Sune Svanekier var tre skolekammerater, der i 80’erne havde arbejdet sammen i diverse pop-/rockbands. I 1990 følte de, at tiden var kommet til at tage fat på en virkelig stor udfordring: At skrive den første danske gennemkomponerede musical.

Tilblivelsen af musicalen

492468999

Bag kulisserne: Hør Kaya Brüel og Johanne Milland synge Den feber kaldes kærlighed.

513966395

Bag kulisserne: Hør Johanne Milland synge Vi er blinde.

477786863

 
Bag kulisserne: Hør Stig Rossen synge Hil Atlantis.

477784990

 
Bag kulisserne: Hør Johanne Milland og Thomas Høj Falkenberg  synge De sorte skyer.

LIVE CAST RECORDING som cd og lp

 Vi planlægger at indspille og udgive en en live cast recording med alt musikken fra forestillingen. For at kunne realisere projektet har vi brug for mindst 1.000 forudbestillinger inden 1. oktober. Læs mere og skriv dig op på musicals.dk

Skriv dig op her